BIO

„Teher alatt nő a pálma!”
(in memorian szeretett Édesapám emlékére)

 

Csodás napot kívánok Neked 🙂 !
Nem szeretnélek száraz adatokkal untatni, ezért csak a legfontosabbakat írom le, a többit pedig nézd meg a bemutatkozó videóimon! (ígérem, nem lesznek unalmasak 🙂 )

A döntés
2013-ban érkezett el számomra az a döntés, amely végül Ausztriába hozott, de ezt megelőzően min 1 évig gondolkodtunk azon, induljunk-e, vagy ne.
Nem hazudok, nem voltak anyagi gondjaink.
Vállalkozó családban nőttem fel, számomra mondhatom úgy, hogy szinte „evidens” volt, hogy ezt a vonalat fogom követni. Édesapámtól rengeteget tanultam, azt hiszem, az üzleti vénámat tőle örököltem. A kitartásomat pedig édesanyámtól aki egy nagyon erős nő.

A német nyelv iránti szeretetem már ekkor izzott, mindig is 2. anyanyelvemnek tekintettem, és szüleimnek köszönhetően már általános iskolában németül tanultam, a gimiben pedig német speciális osztályba jártam. Ennek köszönhetően 3. gimis év végén középfokú C nyelvvizsgát tettem németből.

Pár évet dolgoztam egy svéd tulajdonú cégnél, ahol napi szinten kellett angolul kommunikálnunk, ebben az időben a német nyelv kicsit háttérbe szorult.
 Nagyon hálás vagyok ennek a cégnek, mert egyrészt ebben az időben tanultam meg felsőfokon angolul, másrészt már ekkor,- igaz akkor még logisztikusként,-emberekkel, és rendszerekkel dolgozhattam irodai berkekben.
Előtte már voltak rövidebb távú irodai munkahelyeim, de azok csak szárnypróbálgatások voltak. Ebben az időben a félbehagyott főiskolát is fel tudtam mutatni, mert még nem éreztem a tanulás fontosságát. 🙂 

Nem sokkal ezután Németországba kerültem, ahol jó pár évet eltöltöttem, majd személyes okokból visszaköltöztem Magyarországra.
Mondhatjuk, hogy benőtt a fejem lágya, és rájöttem, hogy kellene diploma 🙂 
Bele is ugrottam a tanulásba, kijártam egy főiskolai,-és egy egyetemi szakot.
Mellette ezer féle tanfolyamot elvégeztem, úgy, mint pl. gazdasági informatikus, vagy épp auditori képzés.
Közben már vállalkoztunk, mely magyar vállalkozás 14 évig működött sikeresen.
2013-ban azonban egy olyan szintre jutottam, hogy már nem szerettem élni az akkori környezetemben. Hiába a gondtalan élet, ha folyamatosan stressz alatt van az ember, ami egy idő után már az egészségére megy. Hiába, ha nincs egy szabad hétvége, ha nincs időd a családodra egyáltalán.

Az indulás
2013 őszén vettük a batyut, és nekiindultunk Ausztriának. Nulláról kezdtük.
Az első 2 év rengeteg megpróbáltatást, könnyet hozott, de kedvenc mondásom, hogy teher alatt nő a pálma. Mindig is hittem a kitartó munkában.
Itt megnézheted, ki vagyok én, s honnan indultam:

A „megérkezés”
A 3.évtől éreztem azt, hogy „megérkeztem” Ausztriába. Azt, hogy imádok itt élni, a megoldandó feladatok, a rengeteg napi munka ellenére.
Imádom a friss levegőt. A rengeteg zöldet. Azt, hogy mosolygósak az emberek. Azt, hogy figyelnek egymásra. Azt, hogy ha valaki elesik az utcán, minimum 3-an rohannak hozzá.
Azt, hogy marad annyi pénz a „kisembernél”, hogy ne nyomorogjon.
Szeretem Ausztria „mátrixos” hivatali rendszerét mert  működik. Szeretem, hogy felelőssége van a tetteknek. Szeretem a jogkövetést. Szeretem azt, hogy ha dolgozom, elismerik a munkámat, és befogadnak. Szeretem, hogy tisztelik a tudásomat, elismerik a diplomáimat.
Nagyon szeretek osztrák ügyfelekkel dolgozni.
S végül, szeretem, hogy annyi magyar ember él itt kinn, hogy szinte bármilyen szakterületen találok honfitársat, legyen az fodrász, kozmetikus, vízszerelő, villanyszerelő, jogász, vagy éppen olyan kereskedő, aki magyar szalonnát, vagy kolbászt hoz nekem.

De
Nem szeretem a lusta embereket. Nem szeretem azokat, akik ki akarnak használni, és nem adják meg nekem a tiszteletet.
Irányító tipusú ember vagyok, de a végletekig empatikus és emberközeli.
Semmiképp sem „unatkozó háziasszony”. Hogy miért nem?
Itt a következő videóm. 🙂

A jelen

Jelenleg 2 osztrák cégben dolgozom.
Az egyikben (WD Jobshilfe) vezetői, ügyfélekezelési,–és tolmácsolási feladatokat látok el, a másikban
is ügyfelekkel foglalkozom, emellett HR szakértőként is funkcionálok.

A fentieken túl 2014 óta folyamatosan tolmácsként dolgozom együtt az osztrák hivatalokkal, az utóbbi 10 évben gyakorlatilag Ausztria teljes hivatali rendszerét bejártam.

Végzettségeimet tekintve 1 főiskolai (BA- személyügyi menedzser), 1 egyetemi (MA- HR menedzser), és egy munkajogi másoddiplomával (Dipl. Munkajogi szakértő) rendelkezem, emellett, zert. üzleti Coach és zert. Auditor is vagyok, valamint számtalan képzést elvégeztem a munka mellett, mint pl. polgári jog, uniós adatvédelem és társai.
A munkajogot már Ausztriában végeztem, és onnantól kezdve az összes további kurzusomat is.

2023 nyarától az LLM-Master of Laws-Legum Magister posztgraduális, újabb MA diplomát adó jogi képzésen veszek részt.
Reményei szerint a képzést 2025-ben sikeres Curriculum-mal és védéssel zárom majd.

Ezeken túl 3 felsőfokú és egy középfokú nyelvvizsgával rendelkezem.

Szeretnél több, mint 60 ingyenes videóanyagot megnézni ausztriai munkavállalás, hivatali ügyintézés, és általános az Ausztriai Élet-hez kapcsolódóan?
Akkor ide kattints:   Ingyen

Amennyiben konkrétabb tippekre és tanácsokra vágysz, a VIP Zóna-ban  ahelyed!
Személyes tanácsadásra lenne szükséged konkrétan Tőlem? Itt kérhetsz tőlem telefonos/WhatsApp-os tanácsadást!

error: A tartalom védett!!