Költözés Ausztriába

Komplex segítségnyújtás az Ausztriába költözőknek!

Kedves Ausztriába készülők!

Ausztriai fordító, tolmács, és ügyintéző irodaként komplex megoldásokat kínálunk az Ausztriába költöző magyar ajkú személyeknek és családoknak.

Amikor a kiköltözők a teljes ismeretlenbe érkeznek, rendkívül nehéz az akadályokat egyedül legyőzni, vagy akár a kezdeti időszak feladatait egyedül megoldani, és innen-onnan, különböző közösségekből próbálnak információkat összeszedni, melyek hitelessége sokszor kérdéses.
Irodánk 2014 óta segíti az Ausztriába készülő, vagy Ausztriában élő magyar ajkú személyeket, párokat, családokat.

Irodánk rengeteg kikötözőnek segített már komplex nyelvi, és ügyintézési megoldásokkal az elmúlt években annak érdekében, hogy az első időszak, és egyáltalán a kiköltözés mechanizmusa problémamentesen történhessen.

1. Konzultáció online, vagy személyes formában
A közös munkát általában egy online, vagy személyes megbeszéléssel kezdjük, melynek során egyeztetjük, hogy mit, hogyan, és milyen sorrendben fogunk együtt csinálni. A konzultáció kérhető online (WhatsApp, Face Messenger), vagy személyes irodai formában is (Graz-i irodánkban).
Az első konzultáció egyeztetéséhez kérjük írjon nekünk emailt.

2. Ausztriai albérleti kommunikáció
A konzultációt követően már tudjuk, hogy a kiköltöző ügyfeleink mikortól szeretnének ingatlant bérelni, és azt is, hány főről, hány felnőttről és gyermekről van szó.
Legkésőbb ebben a fázisban aláírásra kerül a megbízás, és következhet az „Albérleti kommunikáció”, melyről itt olvashat bővebben:
Ausztriai albérleti kommunikáció

3. Nyelvi támogatás/tolmácsolás online és személyes formában
Ügyfeleink az általunk lemenedzselt megtekintési időpontok során a lakásokat/házakat nézegetik, egyeztetik a részleteket, és ideális esetben albérleti szerződéssel, és kulcsátadással zárják a megtekintéseket.
A megtekintések és a bérbeadóval történő kommunikáció alatt végig nyelvi támogatást nyújtunk telefonos (Graz-on kívül), vagy személyes kísérő tolmácsolás keretében (Graz+Graz-körzet).
Az online (telefonos) tolmácsolás országosan kérhető. A megtekintések időpontjában biztosítjuk azt, hogy egyik kolleganőnk elérhető legyen az ügyfél számára.

4. Ausztriai ügyintézések
Az utolsó fázisban, miután a költözést befejezték, segítünk az ausztriai ügyintézésekben, és a szokásos „körök” lefutásában.
Segítünk a gyerekek iskolai/óvodai beíratásában, áram/gáz bejelentésben, a lakcím bejelentésben, a TB viszonyok rendezésében, tartózkodási engedélyek kérésénél, vagy akár a családi támogatásokban.
Ügyintézési munkánkról itt olvashat bővebben:
Ausztriai ügyintézések

5. Hétköznapi nyelvi támogatás
Irodánkat ügyfeleink a későbbiekben is kereshetik nyelvi támogatás miatt akár hivatalos, akár „hétköznapi” ügyekben.

A fenti pontok természetesen külön-külön is kérhetők.

Amennyiben költözés előtt áll, és segítségre szorul a fentiekben, bátran vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink valamelyikén!
Kapcsolat

Ausztria Anival &
WD Jobshilfe Team

Nekik már sikerült! – „Ausztriába költözöm!”- Válogatás sikeres kiköltöztető projektjeinkből, referenciákkal.

error: A tartalom védett!!